четвер, 22 листопада 2018 р.

Учнівська екскурсія до Державного політехнічного музею

   21 листопада 2018 року учні ДПТНЗ «Яготинський центр професійно-технічної освіти» за професією «Електрозварник ручного зварювання; електромонтер» разом з викладачем спецдисциплін Щербаковим Т.В. відвідали у м. Київ Державний політехнічний музей при НТУУ «КПІ».
   Політехнічний музей у Національному технічному університеті України "Київський політехнічний інститут" (НТУУ КПІ) є одним з найбільших українських музеїв технології і найбільший університетський музей в Україні (фото). Крім історії університету, експозиції охоплюють широкий спектр технологій та інженерії: радіо, телебачення, обчислювальна техніка, електроніка, видобуток та екологія, прилади та інструменти, залізничний транспорт, вогнепальна зброя і військовий зв'язок, авіація та космонавтика.
   Музей розташований в промисловій будівлі середньовіччя, історичному місці Політехнічного інституту. Пов'язаний з іменами Ігоря Сікорського, Дмитра Менделєєва, Євгена Патона та історичними подіями Першої та Другої світових війн.
Такі експонати як ранні  комп'ютери "МИР-1" і "Промінь", елементи ракетного двигуна і радіоприймач 1917 року розширили уяву учнів про великі можливості сили людської думки.

Немає коментарів:

Дописати коментар